Saturday, June 15, 2013

O reactie superba - Bulgaria

Cand ne gandim la  bulgari primele idei care ne vin sunt legate de litoralul lor si ca sunt "sub noi" la multe capitole.
Ei, tocmai ne-au dat o lectie, fara sa urmareasca asta.

Ieri dupa-amiaza, parlamentul lor l-a  numit pe un mogul media (un fel de echivalent Voiculescu, doar ca mai tanar si se pare cu mai multa  putere de convingere) in fruntea serviciilor secrete bulgare.
In cateva ORE mii de oameni au iesit in strada sa protesteze fata de aceasta numire.

"Potrivit presei locale, la Sofia au protestat vineri seara peste 10.000 de oameni, in pofida ploii torentiale. Manifestatii similare au avut loc in orasele Varna, Plovdiv, Lovech, Dimitrovgrad, Burgas, Pernik, Pleven, Blagoevgrad, Sliven, Stara Zagora, Ruse, Sandanski, Kazanlak si altele." (sursa: hotnews.ro)

Mi se pare ceva extraordinar! O reactie fulger, serioasa, hotarata care m-a lasat masca.
Hai sa incercam un exercitiu de imaginatie: parlamentul nostru l-ar numi pe Voiculescu la conducerea SRI. Oare cati ar iesi in strada sa protesteze ??

Astazi, sambata, deci a doua zi de la numire, mogulul a anuntat ca renunta la aceasta numire, si asta dupa ce facuse un lobby (un termen nobil pentru santajul ca la carte facut de el) pentru a fi numit.

Si atunci nu iti vine sa iti iei campii ca roman ? La noi cand s-au adunat 300 de oameni in Piata Universitatii era la televizor o nebunie de credeai ca e o noua revolutie. Incearca sa aduni 10.000  de oameni la noi, pentru orice motiv si vezi ce iese. Poate doar daca anunti ca dai mici sau sarmale gratis.
Uite, la o aruncatura de bat, la bulgari - s-a putut! Fara mici, fara sarmale.
Off ...
Oricum, bravo bulgarilor. Felicitari!

No comments:

Post a Comment