Tuesday, May 21, 2013

Atingerea telurilor


Atingerea telurilor

Uite un sfat gratis:  daca vrei sa iti atingi scopul, sa ajungi la capat - pune mana si fa-ti un program !

Aduna ca informatie ceea ce te poate ajuta.
Analizeaza care iti sunt punctele slabe, care iti sunt principalele atu-uri si vezi cum le poti folosi mai bine si pe unele si pe celelalte.

Apoi fa-ti un program. Cu liniute, cu puncte intermediare, de la stadiul in care esti pana la atingerea telului.
Intai o schita generala, apoi plan detaliat.

Si apoi urmareste-l ! Tine-te de el.
E o vorba foarte buna:
"Daca nu poti sa iti faci un program - nici o problema ! O sa iti faca altii !"

Sunt destui cei care isi fac planuri, multe. Apoi se pierd in ele.
Ori se apuca de un plan, apoi trec la altul si apoi la altul ... pana cand nici nu mai stiu de unde au pornit si unde vor sa ajunga.

Asta o pot spune din proprie experienta. De-a lungul timpului mi-am facut multe planuri, unele mai mici, altele mai mari ... Dar de tinut de ele - m-am tinut de foarte putine. Am tot schimbat planurile, am tot schimbat telurile, tintele. Si chiar nu e de mirare ca multe din tinte nu le-am atins.
Si tot din proprie experienta - planurile pe care mi le-am urmat cu perseverenta mi le-am atins.
O problema este ca nu stiu inca de unde se poate cumpara niste perseverenta. Cum faci sa iti mentii motivatia, dorinta de a atinge scopul pe o perioada mai indelungata de timp.
Este foarte usor sa "uiti" in ce directie ai pornit, care a fost motivatia pe care ai avut-o la inceput. Mai mult de atat, viata e in continua schimbare; in fiecare zi iti apar noi ganduri, noi dorinte. Este usor ca la o luna dupa ce ti-ai stabilit un tel sa apara alte teluri interesante. Si sa scada motivarea pentru planul pe care l-ai inceput cu o luna in urma. Sa scada prioritatea lui.
Doar ca daca analizam logic, in stilul asta nu mai apuci sa realizezi nimic ferm, nimic durabil. Poti sa iti stabilesti teluri pentru o perioada de o luna, dar in mod sigur este un tel "mic", marunt. Iar implinirea lui iti aduce satisfactie, dar pe masura telului.


Ideea e sa iti stabilesti un tel, un anume drum pe care sa il urmezi pe o perioada de cativa ani. O linie directoare, un "fir calauzitor".



"Degeaba sapi 1000 de fantani pana la 5 m adancime, daca apa se afla la 6 m"


No comments:

Post a Comment